Controleren persoonsgegevens Wft examen

Zoals al eerder aangegeven zal je in de toekomst je persoonsgegevens moeten controleren bij DUO. Het controleren van je persoonsgegevens is essentieel voor je Wft examen. Wil je weten waarom dit moet, of hoe dit moet? Lees dan snel verder.

 

Waarom moet ik dit controleren?

Om de authenticiteit van de Wft-examens veilig te stellen, gaat DUO deze regeling invoeren. Dit is dus een landelijk bepaalde regeling, alle deelnemers dienen de persoonsgegevens te controleren voor het Wft examen. Op deze manier weet DUO zeker dat jij echt de persoon bent die het examen afneemt. Wanneer jij je persoonsgegevens niet tijdig hebt bevestigd, dan is het niet mogelijk om een Wft-examen af te nemen.

 

Hoe kan ik dit controleren?

Om je persoonsgegevens te controleren moet je eenmalig inloggen bij DUO, dit gaat via DigiD.

 

Nadat je ingelogd bent controleer je of alle gegevens kloppen, waar nodig pas je dit aan. Vervolgens kan je de gegevens bevestigen en mag je geldig deelnemen aan Wft-examen.

 

Wanneer moet ik dit gecontroleerd hebben?

Hier is veel onduidelijkheid over geweest, echter is de definitieve datum eindelijk bekend: Dit is per 1 april 2020. Zorg ervoor dat je voor deze datum je gegevens gecontroleerd hebt, zo voorkom je ongemak.

 

Houd er wel rekening mee dat dit een regeling is vanuit DUO, voor vragen betreft de redenatie van de regeling adviseren wij om contact op te nemen met DUO (Wft@duo.nl) zelf.