Heb jij je PE-punten voor 2019 al behaald?

 

Als erkend financieel adviseur dien je over 2019 12 PE-SEH punten te behalen. Deze punten zijn onder te verdelen in de A- en B-categorie. Gaat er momenteel geen  belletje rinkelen of heb jij de punten nog niet binnen? Lees dan snel verder!

 

PE-SEH

Elk PE-punt staat voor 1 contactuur. Dit betekent dat je over 2019 12 contacturen gemaakt moet hebben voor PE-SEH. Het onderwerp waarin je dit doet kan je wel zelf bepalen, gebruik deze uren dus om je te scholen in iets waar je echt iets aan hebt. Dan zijn dit geen verloren uren!

 

A-categorie punten

Voor de A-categorie moet je minimaal 6 contacturen maken. De meeste cursussen die je zal vinden in deze categorie zullen dan ook minimaal 6 uur duren. De overige 6 uren kan je zelf aanvullen met punten in de A- of B-categorie. Het is dus mogelijk om alle 12 de punten te verdienen binnen de A-categorie. In de A-categorie werk je in klassikale groepen van maximaal 20 deelnemers en de programma’s duren 6, 9 of 12 uur.

 

B-categorie punten

Als jij je 6 A-categorie punten binnen hebt kan je ervoor kiezen om dit aan te vullen met B-categorie punten. In de B-categorie is het mogelijk om bijvoorbeeld een e-learning-module te volgen of een masterclass bij te wonen. Ook zijn deze cursussen verdeeld in blokken van 3 uur, hierdoor kan dit als minder zwaar ervaren worden.

 

Doorschuifpunten

Wanneer je teveel punten binnenhaalt, kan je deze meenemen naar 2020. Echter kan dit met maximaal 6 punten en zullen verdiende A-categorie punten gelden als B-categorie punten in 2020.  Mocht je nog 3 punten nodig hebben en een cursus op het oog hebben die 6 punten waard is, dan zijn de overige 3 punten dus niet verloren. Ideaal is het niet, maar het is toch altijd lekker om het jaar te beginnen met een voorsprong voor je PE-punten.

 

Mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die jij hebt in zowel de A- als de B-categorie? Klik op onderstaande button!!