Ontmoet: Nathalie Lantman

Wij vinden de band met onze cursisten erg belangrijk, daarom hebben we contact gezocht met Nathalie Lantman. Nathalie is een ambitieuze, zakelijk verzekeringsadviseur. Ze is constant bezig met zelfontplooiing en heeft naast de benodigde Wft’s ook de certificaten behaald voor Scrum Master, Scrum Product Owner en Lean Green Belt. Lees hier wat Nathalie zelf te vertellen heeft over haar carrière en ervaring met Consis.

 

 • Vertel wat over jezelf

Ik ben 48 jaar, moeder van 2 dochters en ik woon in Schagen. Op mijn 19e ben ik begonnen bij de Rabobank, hier heb ik 25 jaar gewerkt. Bij de bank ben ik werkzaam geweest in verschillende filialen. Ik ben actief geweest in zowel de binnen- als de buitendienst.  In het eerste jaar  was ik werkzaam op  de particuliere afdeling, later heb ik op de zakelijke afdeling gewerkt . Ik heb voornamelijk gewerkt voor  het midden- en kleinbedrijf en zakelijke klanten. Mijn taak had betrekking tot het adviseren in bijvoorbeeld betalen, verzekeren en financieren.

Enkele jaren geleden ben ik benaderd voor een functie bij een familieadvieskantoor, deze functie was goed te combineren met mijn HBO-studie. Voor deze functie was ik werkzaam in de binnendienst voor de familie Brenninkmeijer. Ik ben op dit moment Financieel adviseur zakelijke markt. Dit is eigenlijk een : zakelijke verzekeringsadviseur.

 

 • Hoe ben je ingestroomd in de Wft-wereld?

Door mijn werk ben ik begonnen met Wft-basis, deze heb ik nog gevolgd bij Nibe-SVV. Later heb ik ook Schade Particulier, Schade Zakelijk en Consumptief Krediet behaald, deze Wft modules heb ik bij Consis gevolgd. Inmiddels ben ik bezig met Wft-inkomen, deze heb ik nodig om te mogen adviseren over onder andere  arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

 

 • Wat vond je in het begin van de Wft-regeling?

Sommige collega’s behaalden  de Wft’s makkelijker dan andere. Doordat zij minder kennis van de branche en het bedrijf hadden. Praktijk kennis was overbodige ballast welke niet (altijd) relevant was voor de Wft’s, hierdoor zijn diverse collega’s de eerste keer gezakt.

 

 • Hoe ben je in aanraking gekomen met Consis?

Dat is lang geleden, dit zou ik niet precies meer weten. Volgens mij had ik gezocht naar andere aanbieders dan Nibe-SVV, Consis kwam er toen uit.

 

 • Welke opleidingen heb je gevolgd via Consis?

Alleen mijn Wft-Basis niet, voorderest heb ik altijd alles via Consis gedaan.

 

 • Ben je PE?

Ja, bij mijn organisatie is de mogelijkheid om je PE actueel te houden. Zodra nieuwe actualiteiten  beschikbaar is, wordt deze informatie gedeeld. Ter controle wordt er een toets-vraag  gesteld. Indien foutief beantwoord dan komt deze theorie terug in de maandelijkse toets.

 

 • Hoe heb je het lesmateriaal en de e-learning ervaren?

Op zich goed. Af en toe kom ik schrijffouten tegen, maar de informatie is goed.

Ik heb alle examens gehaald dus de kwaliteit is goed. Ik heb alleen Wft basis niet in 1 keer gehaald.

 

 • Vind je het lesmateriaal van Consis ook goed te begrijpen?

Over het algemeen is het goed te begrijpen. Het leest wel makkelijk door. De stof is soms moeilijk, hierdoor moet je het een paar keer overlezen. De moeilijkheid verschilt ook wel per opleiding, bijvoorbeeld Consumptief Krediet is goed te doen.

 

 

“Deze is toen gewoon met een periode verlengt, het is fijn dat dit soort dingen gewoon kunnen.”

 • Wat is je ervaring met onze service?

Ik heb goed contact met Consis. Als ik vragen heb kan ik altijd mailen. Soms is een vraag niet goed, dan kan ik dat doormailen en dan wordt dat aangepast. Niemand is perfect natuurlijk, dus het is niet erg als er een foutje in het materiaal staat. Zelf maak ik ook weleens een fout, dan denk ik dat een vraag fout is maar dan blijkt hij wel goed te zijn.

Ik was bij de Rabo ook één van de weinige die bij Consis zat. Bij de andere opleider konden mijn collega’s bijvoorbeeld vragen herhaaldelijk oefenen met behulp van drills, dat de vraag terugkomt als je deze fout beantwoord. Consis heeft dit later ook geïntroduceerd, daar ben ik dus blij mee. Bij mijn vorige examen had ik zo vaak geoefend, dat ik geen oefenexamens meer nodig had. Ik heb überhaupt nog nooit extra oefenexamens aangeschaft.

Ook een goed voorbeeld is mijn ervaring met Schade Zakelijk. De opleiding is eigenlijk een jaar geldig, echter had ik wat langer de tijd nodig. Deze is toen gewoon met een periode verlengt, het is fijn dat dit soort dingen gewoon kunnen.

 

 • Vind je het inplannen van examens gemakkelijk?

Normaal gesproken wel. In het voorjaar heb ik twee PE’s gedaan, het was zo gepland dat daar maar een paar uur tussen zat. Examens gaan me ook wel goed af, in het verleden heb ik zelfs een keer een 10 gehaald. Ik moet zeggen dat ik voor Inkomen al blij ben als ik het heb gehaald. Al denk ik wel dat ik lichtelijk teleurgesteld ben met een 7. Soms ben ik te streberig. Mijn dochter zegt altijd: liever een 6 zonder stress, dan een 7 zonder leven.

 

 • Wat mis je bij Consis en wat kunnen wij verbeteren?

De mogelijkheid voor examentraining. Als jullie dat zouden aanbieden dan had ik die bij jullie geboekt. Ik heb deze voor Inkomen nu geboekt bij een andere partij, echter was deze helaas geannuleerd dus heb ik er nog niks aan. Je kijkt toch wel verder en dan kom je op leuke dingen. Sommige bieden zo’n training aan middels video-bellen, in een online klaslokaal. Er zijn ook partijen die video’s hebben van moeilijke onderwerpen, dit werkt ook prettig. Uit een boek leren is fijn, maar wanneer je praktijk voorbeelden krijgt maakt dat het er wel duidelijker op, daarbij weet je dat de kans groot is dat er over dat onderwerp een examenvraag komt.

 

 

“Vaak zie je dat die snelle jongens een steekje laten vallen, ik geef liever goed advies.”

 

 • Wat zijn je toekomst plannen?

Ik wil hierna ook graag Wft-vermogen halen. Wft-Pensioen  wil ik ook meenemen. Vanuit mijn organisatie krijg ik dit niet betaald, maar ik vind dat je als financieel adviseur dit in je bagage moet hebben. Het staat dus zeker op mijn verlanglijstje.

 

Verder heb ik HBO bedrijfskunde afgerond. Ik wil toch meer in die richting gaan doen. Als er een functie voorbij komt, pak ik deze! In principe vind ik het leuk om in de financiële sector een adviserende rol te bezetten. Ik probeer de klant te overtuigen door goed advies te geven, ik heb een lange termijn visie. Ik zie mezelf ook niet als verkoper, het is belangrijk om vertrouwen te creëren en je te houden aan je afspraken. Ik wil graag dat klanten terug komen. Vaak zie je dat die snelle jongens een steekje laten vallen, ik geef liever goed advies.

 

 • Kan je Consis beschrijven in 1 zin

Consis is een goede aanbieder van Wft opleidingen, die behulpzaam is en helpt om de kans op slagen zo veel mogelijk te vergroten.