Persoon aan het werk

Permanente Educatie: eenvoudig aantoonbaar actueel

Als je werkzaam bent in de financiële dienstverlening, ben je vanzelfsprekend voldoende opgeleid voor de werkzaamheden die je verricht. Maar naast de basiskennis is het belangrijk om up-to-date te blijven. Je wilt immers goed en betrouwbaar werk afleveren. Daarbij is het belangrijk voor de geldigheid van alle behaalde diploma’s om actuele kennis te bezitten.

Permanent actueel vakbekwaam

Iedereen mag zelf bepalen op welke manier er wordt voldaan aan de eis ‘permanent actueel vakbekwaam’. Een eenmanszaak kan hier een andere invulling aan geven dan een grote bank. De Autoriteit Financiële Markt verwacht dat in de beschrijving van de bedrijfsprocessen (AO/IC) is vastgelegd op welke wijze de vakbekwaamheid binnen de organisatie is georganiseerd. Te denken valt aan periodieke toetsen, beschikbare kennis op intranet, opleidingsdagen, periodiek teamoverleg of een speciaal abonnement.

Consis biedt een handig Permanent Actueel abonnement aan. Hiermee maken wij actuele kennis eenvoudig bereikbaar en aantoonbaar. Abonnees ontvangen de nieuwste ontwikkelingen in hun inbox. Vervolgens kunnen ze op een moment naar keuze inloggen in hun persoonlijke, digitale leeromgeving. Daar staan oefeningen en meer informatie over de actualiteiten. Vervolgens is het mogelijk om de gemaakte oefeningen en de geraadpleegde artikelen te laten uitdraaien. Zo wordt de vakbekwaamheid aantoonbaar gemaakt. Dit kan op elk moment van de dag en is in enkele minuten gedaan. Lees hier meer over ons Permanent Actueel abonnement.

Bron: CDFD