Premies zorgverzekeringen 2019 bekend

De premies van de zorgverzekeringen voor 2019 zijn bekend. Tussen 12 november 2018 en 31 december 2018 kan je opzeggen bij je huidige zorgverzekeraar. Is overstappen relevant voor jou? Bekijk hier de nieuwe zorgpremies voor 2019.

 

Prijsstijging premie basispakket

Wegens de vergrijzing en de uitbreiding van het basispakket zijn er veel prijsstijgingen. Bij bijna alle zorgverzekeraars gaat de prijs van het basispakket omhoog. Om de consument tegemoet te komen hebben de verzekeraars reserves ingezet. Dit betekent dat de prijsstijging minder hoog uitvalt, dan van tevoren was verwacht. De prijsstijging valt bijna €4,- per maand goedkoper uit dan geschat. Uiteindelijk ligt de gemiddelde prijsstijging van het basispakket op €6,50 per maand.

De prijsstijgingen lopen wel erg uiteen. Zo zijn er enkele verzekeraars die geen prijsstijging doorvoeren (Promovendum en Besured). Aan de andere kant is er een prijsstijging te vinden van bijna €18,- per maand (PNOzorg).  Door de prijsstijging komt de maandelijkse premie van PNZzorg te liggen op €129,98.

 

Wat doen de grote vier? 

Ook bij de “grote vier” zijn er prijsstijgingen te vinden. De grote vier zijn CZ, VGZ, Zilveren Kruis en Menzis. Er zijn grote verschillen in de prijsstijgingen tussen deze onderlinge partijen. Gezien de grote verschillen in de prijzen, is de verwachting dat dit tot veel overstappen gaat lijden. Wat de precieze prijswijzigingen zijn bij de grote vier en dus de zorgpremies voor 2019, kan je hier bekijken. Premies zorgverzekeringen in 2019

 

Overstappen van zorgverzekeraar

Verzekeringnemers kunnen tot en met 31 december 2018 opzeggen. Als tijdig is opgezegd, dan kan de verzekeringnemer tot en met 31 januari 2019 een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Deze verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019.

Let op overstappen mag niet altijd. Bijvoorbeeld bij een betalingsachterstand. In dit artikel lees je alles over de regelingen omtrent overstappen. Is overstappen relevant voor jou? De zorgwijzer heeft het voor jou op een rijtje gezet. Zorgwijzer – is overstappen relevant?

 

 

 

 

Consis-PA

Wil jij op de hoogte blijven van al het zorg nieuws? Wordt dan Consis-PA! Consis-PA levert op maat gemaakte content voor adviseurs in de zorg. -> Consis-PA

Wil je adviseurs worden in de zorg? Bekijk hier ons aanbod voor het zorg-zelfstudiepakket!

Ben je adviseur en wil je je adviseursbevoegdheid bijhouden? Klik dan op deze link voor onze PE-opties -> Wft-PE-zorg