stoelen collegezaal

Slagingspercentages in het laatste kwartaal 2018 bekend

Het CDFD heeft de slagingspercentages van het laatste kwartaal van 2018 bekend gemaakt. Ook de absolute aantallen van de gemaakte examens zijn gepubliceerd.

 

Slagingspercentages

In het laatste kwartaal van 2018 waren de slagingspercentages van de Wft-initieel het hoogste van het hele jaar. In het kwartaal is 62,73% geslaagd voor het initieel examen. Terwijl er in de twee eerdere kwartalen een slagingspercentage gemeten is van 59,55%. Sterker nog, op elke individuele module is beter gescoord dan in de twee voorgaande kwartalen.

 

Voor de PE-examens geldt niet hetzelfde. Hier is geen lijn te ontdekken in de slagingspercentages. Wat wel opvallend is bij de PE-examens is het hoge percentage van schade zakelijk. 96,6% van deze examens zijn succesvol afgerond.

 

Examenafnames

Er zijn 9.236 initiƫle examens afgenomen in het laatste kwartaal. Dit is ruim 37% van de totaal afgenomen examens in 2018. Zoals altijd zijn de meeste examens afgenomen in de module Basis.

 

Bij de PE-examens is duidelijk te merken dat het einde van de PE-periode eraan komt. In het betreffende kwartaal zijn er 17.070 examens afgenomen. Dit is 53% van alle afgenomen examens in 2018.

 

Wil je een overzichtelijke tabel inzien van de slagingspercentages van de Wft-examens? Klik dan hier

Moet jij je Wft-examen nog inplannen? Dat kan ook bij ons! Kijk snel in onze webshop

Wil jij financieel adviseur worden? Bestel dan ons wft-basis pakket.