ipad, cijfers

Wat is jouw slagingskans met het WFT- of PE-examen?

Elk kwartaal geeft het CDFD de slagingspercentages weer van de afgelopen periode. Vandaag zijn de slagingspercentage van afgelopen periode bekendgemaakt. Door middel van deze percentages kan jij bepalen wat jouw slagingskans is voor je WFT-initeel of WFT-examen. In dit blog vergelijken we de slagingspercentages van deze periode van die met de periodes hiervoor.

 

Slagingskans WFT-initieel

Het initiële-basis examen is relatief het beste gemaakt. 73,1% Van de examenkandidaten hebben deze in één keer gehaald. Dit is een kleine daling t.o.v. vorig jaar (74,5%). De daling is echter geen verassing, onder de WFT-initieel examens zijn alleen hypothecair krediet en vermogen beter gemaakt dan vorig jaar(+0,4% en +2,8%). De grootste daling zit in het pensioen examen, hiervan is het slagingspercentage gedaald van 53,4% naar 44,2%. Het pensioen examen is hiermee ook het slechts gemaakte WFT-initieel examen van de afgelopen periode.

 

Slagingskans WFT-PE

Van de afgelegde WFT-PE examens is schade zakelijk het beste gemaakt. Deze is door 95,9% van de kandidaten in één keer behaald. Dit percentage was vorig jaar nog 95,2%. De grootste stijger van de afgelopen periode is inkomen, de slagingspercentages van dit examen zijn gestegen van 81% naar 91.1%. Het WFT-PE examen vermogen is een stuk minder goed afgelegd, de slagingspercentages van dit examen zijn gedaald van 81,5% naar 72,7%.

 

Alle cijfers

Wil je alle slagingspercentages en dus ook je slagingskansen inzien? Klik dan op de onderstaande link.

Volledig artikel.

 

Ben jij van plan financieel adviseur te worden? Begin dan vandaag nog aan je wft basis!