Werknemers

‘Wij willen de gids in de financiële dienstverlening zijn’

Via am:

Jezelf blijven ontwikkelen moet interessant zijn en jou op ideeën brengen waar je enthousiast van wordt. Het moet je vooral niet het gevoel geven ergens weer een tijd van verlost te zijn. Jouw drive en passie voor ons mooie vak moeten aanleiding zijn om steeds meer te willen weten en kunnen. Niet alleen de ‘hard skills’ maar juist ook de ‘soft skills’. En dat is precies wat wij je kunnen bieden. Aan het woord zijn Maarten van der Burgt (47), directeur Nedec Groep en Catrien Braaksma (40), manager van opleidingsinstituut Consis Academie. Eén van de labels van Nedec Groep.

“Je komt bij ons binnen omdat je een uitdagende baan zoekt of omdat je studieambities hebt. Wij willen samen met jou die doelen bereiken en dat doen we op een leuke, pakkende en vooral inspirerende manier. Wij hebben alles in huis om dat waar te maken. Wij willen precies weten wat jou drijft, waarom jij in de financiële sector werkt of wilt werken en waar jij naar toe wilt groeien”, zegt Van der Burgt.

Landmachtdagen

“De financiële dienstverlening werkt continue aan het herstel van het beeld dat klanten van banken en verzekeraars hebben. Werken in deze branche vereist moed en zelfkennis en daar heb je dappere mensen voor nodig. Die mensen zoeken wij en met een ‘Landmacht test’, een online introductie, zorgen we voor een eerste schifting”, legt Van der Burgt uit. “Ben je na die introductie nog steeds enthousiast, dan komen wij heel graag met je in gesprek. Wij gaan je uitdagen met opleidingen, organiseren evenementen (en dat kan heel divers zijn van een mudrace tot een masterclass bedrijfsetiquette), meet & greets met inspirerende vakgenoten en bouwen daarmee een echte community. Wij willen je boeien en binden. Perspectief bieden niet alleen op korte termijn maar vooral de lange termijn. Onze medewerkers weten vooraf wat hun groei zal zijn, ook als het gaat om beloning over meerdere jaren.”

Regie

“Jij hebt bij ons de regie in handen. Je bepaalt zelf de eindstreep. Heb je via ons je hoogdroombaan
gevonden, dan neem je afscheid van ons. Je kunt er ook voor kiezen om via ons elke keer bij een andere opdrachtgever aan de slag te gaan. En natuurlijk is niet alleen de Young Professional bij ons welkom, nee ook de ervaren specialist zien wij graag komen”, zegt Van der Burgt. “Die kan ook bij ons de kennis nog verder verdiepen of andere skills aanleren. Bij ons kun je echt een leven lang werken en een leven lang leren. Juist in die combinatie. Om dat mogelijk te maken hebben wij naast Nedec Detachering het opleidingsinstituut Consis, waar Catrien de scepter zwaait.

Consis Academie

Catrien Braaksma is vorig jaar overgestapt van Reaal College naar Consis Academie. “Het intermediair heeft mijn hart gestolen”, zegt Braaksma. Consis Academie richt zich op meerdere doelgroepen. Van oudsher staat de doelgroep Onderwijs op één. Ofwel de studenten en docenten die gebruik willen maken van ons lesmateriaal. De tweede doelgroep is het financiële intermediair die met ons een warme band heeft. Wij kennen onze relaties vaak ook persoonlijk. Lief en leed wordt met ons gedeeld en dat soms al jarenlang. De derde doelgroep zijn de met ons samenwerkende banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Deze samenwerking betreft vaak maatwerktrajecten met combinaties van opleidingen en trainingen op locatie, eventueel direct gevolgd door een examen. Maar ook leveren wij een bijdrage aan de formulering van strategisch opleidingsbeleid tot aan het implementeren van elke vorm van opleiden met bijbehorende borging van administratie en zelfs subsidies.

Uiteraard kun je ook individueel een opleiding afnemen via de webshop van Consis of gebruik maken van een uniek arrangement waarbij je in een weekendje Limburg volledig verzorgd en qua lesstof bijgespijkerd wordt. “Bij ons kun je een volledig online programma volgen waar alles in zit voor één prijs. De lesstof is geschreven door ervaren auteurs die vaak ook betrokken zijn bij CDFD (Commissie Deskundigheid Financiële Dienstverlening). Je kunt bij ons terecht voor alle Wft-opleidingen maar ook voor andere opleidingen waarmee je nog meer de diepte ingaat of opleidingen die zich meer richten op soft skills, zoals bijvoorbeeld adviesvaardigheden. Maar zeer zeker ook de opleiding tot Financieel Planner. Je doet het in je eigen tijd en op je eigen manier. Een tweede mogelijkheid is om klassikaal de examentraining te volgen. Wij bieden digitale examens en hebben de beschikking over een online classroom. De Wft-opleiding is de basis en wat ons betreft de opstap naar het einddoel. Welke kennis en vaardigheden heb je daarvoor nodig en hoe kun je die kennis en vaardigheden verdiepen. Wij willen je helpen om je te onderscheiden als financieel adviseur. Het hebben van je Wft-diploma’s zorgt er nog niet voor dat je ook een goed adviseur bent, is onze mening”, vertelt Braaksma.

One-stop-shop voor de financiële markt

Sinds 1 januari jl. biedt Nedec Groep ook een online integriteitsverificatie voor werkgevers. “Dat betekent dat wij nu echt de ‘one-stop-shop’ zijn. “Wij hebben nu een breed assortiment voor zowel werkgevers, financieel adviseurs en Young Professionals. Van opleiden (kennis en kunde), CV’s screenen tot detacheren en selecteren van de juiste mensen voor de job”, zegt Van der Burgt. Wij willen iedereen, of het nu de adviseur, de student of de opdrachtgever is, voorzien in zijn of haar behoefte”.

Samenwerking

Nedec werkte al samen met Jelle van den Berg, eigenaar van WftNu. “Die band met Jelle gaan wij nog meer verstevigen wat inhoudt dat Jelle hoort bij de Nedec familie en daar zijn we trots op! Een ander hoogtepunt is de samenwerking met Avans+, dochter van Avans Hogeschool. “Wij maken over een weer gebruik van elkaars opleidingen en lesmateriaal. De opleiding tot financieel planner wordt afgerond met het Hogeschoolexamen. Met een extra investering in tijd en geld, in het examentraject van de FFP, gloort het FFP-lidmaatschap. Via Consis Academie of via Avans⁺ begeleiden wij je in het traject naar keuze.  Op deze manier staan we samen sterk in de markt”, aldus Braaksma.

De Nedec Groep bestaat uit 5 labels: Consis Academie, Nedec Young Professionals, Nedec Bank & Insurance, Nedec Pensions & IT en PeopleXCheck. Consis is de vertrouwde opleider voor de financiële branche. Nedec is al sinds 1997 in de markt actief en is specialist in capaciteitsvraagstukken voor banken en verzekeraars. De jongste telg is PeopleXCheck, een nieuwe, unieke softwareoplossing voor online screening van nieuwe en bestaande medewerkers. Bij Nedec Groep werken ca 80 medewerkers.

Voucher

Voor elke adviseur is Wft de basis en daarna volgt het PE-traject. “Dat bieden wij natuurlijk ook. Wederom via een online programma en met examentrainingen door het hele land. Om kennis met Consis te maken kan men tot en met 31 mei aanstaande de kortingscode gebruiken en tegen een sterk gereduceerd tarief een jaar lang de mogelijkheid krijgen de vereiste PE-punten te behalen. 12 maanden toegang tot onze PE-module voor slechts € 50.”

Wil jij gebruik maken van deze actie, ga dan naar onze webshop en gebruik de volgende actie-code: AMPE2017PKV2